MALU





Korang tahu tadi kat sekolah masa rehat aku kena satu dugaan yang amat memalukan .aku beli ice cream yang macam kat atas ni ,aku da bukak plastik dia sikit then aku bagi kawan aku pegang kejap .pastu aku mintak balik ,then aku pun habiskan laa bukak plastik ice cream ,korang tahu apa jadi ? ice cream tu lobos ! jatuh sebab bahagian bawah dia da terkoyak .hmmm tak sempat merasa lagi .satu kantin tu gelak kan aku .aku senyum jee laa kan ? .aku pun terfikir ,ada hikmah d sebaliknya sebenarnya yang tuhan nak tunjukkan .aku perlu bersyukur kepadaNya walaupun 1 sen aku dapat dan jangan tamak .thanks God !